Drama Eğitimi
Drama bir öğretmenin veya liderin önderliğinde bir olayın, durumun ya da anın tiyatrodan yararlanılarak gerçekleştirilen grup etkinliği, gurup çalışması ve canlandırılmasıdır. Bu canlandırma hayatımızdaki olayları kurgulamak veya canlandırmak ya da bir öğretimi gerçekleştirmek için kullanılabilinir. Dramada oyun ve canlandırmalar oynama eğlencesinin yanında bireyi eğitip öğretim sürecine de dahil etmesi noktasında büyük önem arz eder.
Eğitimde ve eğitimin bir parçası olan özel eğitimde drama, kişinin öncelikle bir birey olarak özgüvenini geliştirmesini sağlar. Bireyin; dil, bilişsel, motor ve sosyal yönden gelişimini destekler. Bireyin akranları ile işbirliği yapabilmesinin, dayanışma ve yardımlaşmasının ve sorumluluk almanın öğretimini sağlar ve zevkini yaşatır. Böylelikle bireyler, evvela kendini tanımakla başlayan ve sosyal yönden iş birliği içerisinde olduğu bir öğretim elde etmiş olur.
Özel eğitim bireylerin özelliklerine göre oluşturulacak keyifli ve eğlenceli öğretim oturumlarına hizmet eden drama, öğrencilerin öğretim sürecine sıkılmadan aktif olarak katılmalarını sağlar ve öğretimi kolaylaştırır. Öğretilmek istenen her beceri dram, tiyatral teknikler, eğlenceli aktiviteler ile öğrencilere kazandırılmaya çalışıldığı için öğrenciler aktif öğrenme sürecine dahil olur ve öğretilmek istenen becerileri daha kısa sürede ve kalıcı olarak edinirler.